Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Релігієзнавство

В пошуках Бога (стаття)

Німецькі математики підрахували: існує 62% вірогідність того, що Бог існує.

Сталося неймовірне - наука розчарувалася в пізнанні. Вчені, оперуючи отриманими знаннями, не можуть пояснити законів світобудови.

Непіддатливі поясненню впорядкованість і узгодженість будови Всесвіту і людини, призводять багатьох вчених до віри в Творця. Світ занадто складний, щоб виникнути випадково.

Будова найпростішої бактерії набагато складніша, ніж будова найдосконалішої машини, коли-небудь створеної людиною.

Ймовірність того, щоб потрібні атоми і молекули випадково, з'єдналися в одну просту білкову молекулу, дорівнює одиниці з 113 нулями. Немає такої складної організованою речі, яка б не мала творця.

Однак, прихильники молекулярної еволюції, стверджують, що наш Всесвіт - як упорядкована система, виник сама по собі, з неорганізованої маси хімічних речовин в результаті випадкової взаємодії різних молекул. Це приблизно так: у велику коробку склали деталі для іграшки, трохи потрясли нею - і деталі зістикувалися між собою чудесним чином.

Самим затятим і авторитетним прихильником теорії молекулярної еволюції є Стівен Хокінг. Він упевнений, що наука може пояснити виникнення світу і без допомоги Бога. На його думку Всесвіт виник внаслідок Великого вибуху. До Великого вибуху існував гіпотетичний Ідеальний час, в якому полягав весь сенс майбутнього матеріального Всесвіту. Далі він йде дорогою давньогрецького гіганта думки Платона, який був упевнений в тому, що «до матеріального світу існував світ вічних прототипів, який частково матеріалізувався, і з чого і виник Всесвіт».

Звичайно не все відразу, спочатку з'явився один атом, від якого все й пішло. От саме його і намагаються синтезувати на Великому андронному колайдері (на що витрачено вже 12,5 млрд. доларів). Саме ця частинка зможе пояснити вченим: як Всесвіт виник з одного атома. А поки, за результатами опитування: дві третини вчених США вірять в Бога. Довести, що ніякого Творця нема, поки не виходить.

Що ж таке Бог і чому людині так вже необхідно «загнати» його в рамки певної описовості?

«Господь - це всепроникна сила творіння. Він самодостатній і незалежний від інших. Його пізнають через одкровення і пряме сприйняття». (Бхагават-пурана 5.12)

Згідно Біблії, Бог - всемогутній Творець, вища особистість. Він створив світ і все живе в ньому. Він вважається вічним, всюдисущим і всезнаючим. Він джерело абсолютного добра і любові.

Бога не можна пізнати. Бог дає речам у світі їх буття, міру, значення і закон.

Усвідомити багатовимірність такого явища людині не під силу. Це приблизно так: якби електрон володів свідомістю, міг би він здогадатися, що є частиною молекули? Тим більше міг би електрон усвідомити, що він нескінченно мала частина людського тіла?

Бог - це світло, любов і створивши любов, ми стаємо подібними до Бога.

Бог (славян.) - наділений багатством; baga (древнеіранск.) - доля; bhaga (древнеіндійск.) - удача, щастя, що дарує; deva (індійск.) - світити, сяяти; dues (латінск.) - надприродна сутність, об'єкт поклоніння.

Однак віра в Бога не є доказом Бога. Віра - це психічне ставлення, переживання того, що не можна пізнати.

Винайдена людьми концепція Бога - це ширма, якою вони відгороджуються від того, що так складно прийняти, від нескінченної складності того, що може знаходиться над ними. Б.Вербер

А поки наука не може дати зрозумілої відповіді на питання «що таке Бог», людина створює «своїх», зрозумілих йому богів.

Існують самі різні уявлення про Бога. Прихильники релігії раелітів поклоняються «літаючим тарілкам», які нібито повинні врятувати Землю від загибелі. Догони поклонялися планеті Сіріус, звідки до них прилетів їх творець, прабатько напівлюдина-напівзмія. Творці громади «Небесні ворота» (США) вчили: Бог і Люцифер - командири 2-х екіпажів «літаючих тарілок», які ведуть боротьбу за Землю. Індіанці тепірате (Бразилія) ототожнювали Бога з паразитами, що живуть всередині людського тіла. Послідовники релігії «джайнів» не визнають зброї, насильства, м'яса і серед них «одягнені світлом» - не носять ніякого одягу. На думку творців фільму «Прометей» - Бог високорозвинена інопланетна цивілізація, яка проводить на Землі експерименти з культивування розумного життя. А Ванга описувала Бога як «велике око», яке знаходиться над нами і стежить за діями людини ...

Ну, а наприкінці напрошується питання: якщо Бог створив Всесвіт, то хто створив Бога?





Реферат на тему: В пошуках Бога (стаття)


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.