Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Релігієзнавство

Дорога до Бога. Приклад Христа (реферат)

ЗМІСТ

ВСТУП . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ………. 3

I. Дорога до Бога . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ….4

ІІ. ЙДІТЬ І НАВЧІТЬ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5

2.1. Приклад Христа. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 6

2.2. Методи………………. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .7

ВИСНОВОК. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .9

ЛІТЕРАТУРА. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .10

Дорога до Бога

= 3 =

ВСТУП

Дорога до Господа в кожного своя та Він нас чекає завжди які б ми не були здорові чи хворі ,багаті чи бідні ,наш Господь завжди залишиться незмінним

Тому коли Ісус Христос прийшов спасти нас від влади гріха тоді Він разом з тим дав нам останню настанову : « Тож ідіть, і навчіть всі народи, христячи їх в Ім'я Отця, і Сина, і Святого Духа, навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку! Амінь.

(Матв.28:19,20) Ось таку останню обітницю дав нам Бог . Бо коли ми згадаємо свій шлях до покаяння то зрозуміємо , що в кожного в житті була зустріч з людиною яка розказувала нам про Ісуса Христа .Це означає що ми ніяким чудесним образом самі пособі не дійшли до розуміння істини ,а саме через людей які послухались Бога і пішли проповідувати усім, ось ці люди і донесли до нас Благу Звістку .Покопавшись в минулому ми знайдемо ту на перший погляд не значну подію, просту розмову з кимось хто мав поняття про Христа і це не обов'язково проповідник чи пастир відомий .Це як виявиться проста людина ,що подекуди не близька до нас , а можливо попутній в автобусі чи в потязі .Завдяки таким «маленьким» людям ми вперше чуємо Євангелію ,звичайно це не означає що ми відразу прийняли спасіння в своє серце ,але ж зерно було посіяне однозначно .Потім вже Бог зрощував в нас Своє Слово : « Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.»(Iван.1:1) навіть в притчі про сіяча : «Ось вийшов сіяч, щоб посіяти зерно своє. І, як сіяв, упало одне край дороги, і було повитоптуване, а птахи небесні його повидзьобували . Друге ж упало на грунт кам'янистий, і, зійшовши, усохло, не мало бо вогкости. А інше упало між терен, і вигнався терен, і його поглушив.» (Лук.8:5-7) говориться про людину яка виконує Божу роботу – сіє зерно правди ( Ось що означає ця притча: Зерно це Боже Слово.(Лук.8:11) ). Тому і хочеться поговорити про людей-сіячів ,про їхні методи Євангелізації ,про ефективність чи не ефективність цих методів,хочеться розглянути причини через які деякі методи не працюють. Усе це ми постараємось описати в даній праці (рефераті ) Для того щоб проаналізувати і зрозуміти як на даний час нести Євангелію в світ .Адже для чого Господь нас спас ? Невже не для Своєї слави ? Щоб через нас явити цю славу світу …

= 4 =

I.Дорога до Бога

Спочатку пригадаємо особисту дорогу до Господа .Це правильно завжди починати свою розмову ,навіть з незнайомими людьми ,з розповіді про свій шлях до спасіння .Особливий ефект якщо хтось з співрозмовників бачив як ми жили до покаяння та після , коли видно різницю .

Особисто я мав сусідів віруючих і коли в дитинстві мені пояснювали чому вони не такі як ми, деякі питання виникали в дитячому розумі ,але вони ,сусіди ,ніколи не проповідували мені ,вибравши як я зараз пояснюю -«пасивний »спосіб .Просто тоді були часи радянської влади, під час якої не дуже корисно було просто говорити ,не говорячи вже - щоб нести хоч якесь вчення протилежне комуністичному . Ось тоді я зрозумів що є люди «іншої»віри ,але чому вони інші мені ніхто не пояснював. Пізніше я знайшов деякі відповіді на свої питання та істинна була для мене закрита . Та одного разу мій знайомий з яким ми колись «загулювали» зустрів мене і сказав ,що хоче поговорити , мене це зацікавило адже я помітив як він змінився ,не

зовнішньо , в ньому з'явився внутрішній спокій та мир . Тому ми зустрілись ,поговорили можна так сказати ,в основному говорив він ,розказував мені про своє теперішнє життя та саме головне він мені пояснив ,що змінило його .Ми проговорили більше години він пояснив , що так жити,як ми жили, не можна та він не пояснив мені про вихід з цієї ями ,в яку я загрузав з кожним днем .Тепер я розумію що він робив як умів , будучи тільки «немовлям » захотів допомогти мені . Та саме головне він доніс мені ,що моє життя веде до загибелі . Пройшло багато років ,більше десяти ,поки я будучи в залежності потрапив на реабілітаційний центр де мені ніхто нічого не пояснював ,привели до покаяння,а далі нехай трава не росте ,вся надія на Господа .

Не пройшовши реабілітацію до кінця , нічого так і не зрозумівши через свою гордість я повернувся до колишнього життя . Та тепер усе було інакше мені ніби чогось не хватало . В цей момент, коли я вже дійшов до краю ,Бог згадав про мене і Він прислав до мене людей які говорили зі мною не просто про реаб.центр ,а саме про Ісуса Христа ,про Його любов ,про шлях до спасіння

І це стало вирішальним моментом в моєму подальшому житті .Зараз в мене є можливість проаналізувати усі методи якими люди доносили до мене Євангелію і сказати де зіграв чисто людський фактор ,а де я сам був ще не готовий прийняти Божу любов .Дякую Ісусу Христу за можливість спасіння ,за вічне життя!!!!!!

Надалі ми розглянемо всі знайомі нам методи доносити Євангелію подивимось чому деякі методи не настільки ефективні як інші .

Для початку розглянемо як Євангелізував та навчав Ісус Христос .Згадаємо як починав Він та що наказав робити нам

= 5 =

ІІ. ЙДІТЬ І НАВЧІТЬ

2. 1.« Тож ідіть, і навчіть Отця, і Сина, і Святого Духа . Навчаючи їх зберігати все те, що Я вам заповів. І ото, Я перебуватиму з вами повсякденно аж до кінця віку!» Амінь.[Матв.28:19,20]

Отож «…ідіть,і навчіть всі народи… » починається заповідь Господа .Що це означає? Все дуже просто ми повинні йти і вчити невіруючих людей . Та не просто розказувати .

Біблійне звернення відбувається під впливом праці істини. Блага звістка спонукає до конфлікту між істинною і неправдою, Христом та грішником, небесами та пеклом .

Тому розповідати потрібно саме благу звістку про Боже Царство , а не людські традиції чи переконання різних віровчень чи деномінацій . Ціль Євангелії не змінити політичну чи релігійну систему в суспільстві ,а зміна людей силою Євангелії.[ 2 .12c]

Ісус служив фізичним нуждам людей : нагодував багато народу, зцілив та звільнив їх. Він все це робив тільки в контексті благої звістки. Усе це Він доповняв проповіддю та вченням .

«Розповсюджувати» благу звістку означає ділитись нею так , щоб це приводило до признання Ісуса Христа як Господа та Спасителя. Якщо ми хочемо благовістити то ми повинні спілкуватись з грішниками , хто духовно загинув.

« Силою Святого Духа » мається на увазі ,що потрібно розповсюджувати не тільки словами , але і проявами сили. Павло говорить:

« І слово моє й моя проповідь не в словах переконливих людської мудрості, але в доказі духа та сили, щоб була віра ваша не в мудрості людській, але в силі Божій!»(1Кор.2:4,5).Покаятись означає : змінити мислення,відвернутись від гріха і звернутись до Бога. Отже покаяння це навернення. Блудний син покаявся,коли вирішив звернутись до свого батька: «Устану, і піду я до батька свого, та й скажу йому: Прогрішився я, отче, против неба та супроти тебе .»[Лук.15:18][5,С.11]

Отож прийняти Ісуса своїм особистим Спасителем та Господом означає не просто відповідь: так або ні , а цілий процес перетворення духовно мертвої людини в нового члена Тіла Христового .[ 2,С.13-14]

Хочется доповнити ,що свідчити комусь про особисте спасіння це не є сама Євангелія .Свідчення відіграє важливу роль –та не спасає душу.

Коли ми по справжньому зрозуміємо долю загиблих в гріху ,ми також зрозуміємо термінову необхідність благовістити. Якщо послання благої звістки не дійде до людини,то вона помре в своїх гріхах ,а її призначенням буде вічність в пеклі .

= 6 =

2.2.Методи

Благовіщання –це процес , який включає присутність і проголошення благої звістки, переконання ,участь ,приліплення ,вдосконалення.

Що означає кожний з моментів:

присутність-вказує на якості Ісуса , які проявляються в християнському характері та опіці .Світ не прийде до Ісуса без присутності в ньому християн .Ми не можемо завойовувати грішників не маючи з ними контакту.

Проголошення-тут пряма вказівка на активне навчання ,проповідування ,свідчення .І ніде Ісус не говорив про «пасивну євангелізацію» - що означає ,що не достатньо тільки простої присутності християн в світі .Ми повинні показувати силу Євангелії в зціленнях та звільненнях .

Переконання – проголошення благої звістки не повинно закінчуватись процес благовіщення. Вона повинна бути представлена таким чином , щоб впевнити людей бути віруючими в Господа Ісуса Христа.

Приліплення –новонавернений повинен бути приліплений до церковного спілкування. Якщо християни ,як палаюче вугілля, разом знаходяться в купі ,тоді виникає сильний жар .Якщо один вуглик відкласти в сторону тоді він скоро охолоне.[5,С. 49]

Участь –процес благовіщення завершений коли новий віруючий сам починає навчати та приносити духовні плоди .

Вдосконалення –коли в результаті приліплення новонавернені зростають духовно .(Духовна зрілість це і є вдосконалення.)

Наперед потрібно чітко визначитись з тим що ми збираємось донести людям ,щоб не проводити євангелізацію заради самої євангелізації,

Повинні зрозуміти чотири основних речі Божого плану для нашого спасіння

1 .Те ,що всі люди грішні бо Адамів гріх на нас : « бо всі згрішили, і позбавлені Божої слави,»(Рим.3:23)

2. Те .що Бог нас любить ,тому: «Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.(Iван.3:16)

3 .Те ,що Ісус Христос єдиний шлях до спасіння нашої грішної душі: «Бо заплата за гріх смерть, а дар Божий вічне життя в Христі Ісусі, Господі нашім!.»(Рим.6:23)

4.І те ,що : « І як людям призначено вмерти один раз, потім же суд,» (Євр.9:27)Багато питань виникає підчас проповідування : … директор великої корпорації говорив ,що коли хтось з його співробітників щось зламає він їх прощає .То що по вашому я можу ,а Бог не може .Та ті люди які хоч трішки розбираються в економіці скажуть ,що все рівно за ці збитки платить той же самий колектив цієї ж корпорації .Люди не в змозі збагнути ,що будь-яке вибачення повязане з платою. Наприклад ваша дитина розіб'є лампу .Як люблячі батьки ми прощаємо дитину ,але хто заплатить за лампу ? Платити ж нам батькам .Саме так Бог і вчинив .Він сказав: «Я прощаю вам» .Але Він сам і заплатив за прощення розпяттям.[3,С 90-91]

= 7 =

І ще люди повинні зрозуміти суть Євангелії ,що це не просто релігійне вчення,а факт про те ,що Ісус є Бог ,що Ісус був розпятий ,помер та те ,що Ісус воскрес ось ці незмінні речі ми повинні донести до невіруючих людей.

Християнство – не просто одна з релігій. Релігія-це коли люди намагаються прокласти собі шлях до Бога добрими вчинками .А християнство ,це коли Бог приходить до людей через Ісуса Христа і відчиняє їм двері до себе.[3,С.96]

Якщо ми хочемо мати успіх на ниві благовіщення то ми повинні використовувати методи Писання. Метод – організований спосіб виконувати будь-яке діло. Отож розглянемо найбільш поширенні методи євангелізації:

Завжди виконуючи роботу євангеліста завжди просіть Святого Духа дати вам помазання. Роль Духа Святого –вести нас і давати помазання , розуміння та милосердя. А також переконувати не спасенного в його гріху і побудити відкликнутись на благу звістку.[ 2,С .69.] «І буде останніми днями, говорить Господь: Я виллю від Духа Свого на всяке тіло, і будуть пророкувати сини ваші та ваші доньки, юнаки ж ваші бачити будуть видіння, а старим вашим сни будуть снитися.»(Дiї.2:17).Пророк Іоїл в Старому Заповіті передбачив ,що відбувається з життям Божих дітей за умови отримання Духа Святого : «Ваші доньки та сини ваші пророкуватимуть »,тобто говоритимуть слова сили. Коли ви сповнені Духом Святим,ваші слова перестають бути словами людськими, вони освячуються силою.[4,С .45]

Молитва один з найбільш важливих духовних методів євангелізації.

Звичайно розглядають ще такі -групове,індивідуальне благовіщення -це ефективні біблійні методи .

індивідуальне –це коли ми проповідуємо одній або декільком людям,не більше трьох -чотирьох. Тоді ми встановлюємо особистий контакт з аудиторією ,опираючись на культурні та мовні особливості. Багато великих євангелістів рахують цей метод найефективнішим . Тому ,що людина після покаяння відразу « занурюється»в християнську атмосферу .Людину ,новонавернену ,відразу опікають,відразу приліпляється до певної церкви . Адже людина повністю подекуди змінює погляди на життя ,втрачаючи колишнє коло спілкування .І ось цю пустоту кругом новонаверненого потрібно заповнювати новими інтересами ,новим спілкуванням ,щоб те все старе вимивалось подібно - не чистої кружки після кави або чаю ,коли її підставляєш під чистий потік води то поступово кружка очиститься .Ось так колишній грішник потихенько змінює своє життя ,саме в цей період ми приводимо найбільше людей до Господа .Чому? Напевно тому,що кожний новонавернений міняється на очах у колишніх друзів та знайомих і спочатку це спантеличує їх ,а потім зацікавлює, « що ж це за сила ? », що робить з вчорашнього грішника ,пияка чи наркомана порядну людину .

групове –це благовіщення для багатьох людей ,на площах ,в парках ,на стадіонах і як правило проводяться молитви за зцілення : « І послав їх проповідувати Царство Боже та вздоровляти недужих.»(Лук.9:2).

= 8 =

Людській натурі властиво прагнення зрозуміти все своїм розумом. Перша спокуса сатани проти Єви було спрямоване саме на цю якість . Подібне бажання пізнати все походить від невдоволення ,визваного наявністю питань без відповідей. [2,С .194]

В цьому методі є один ,на мій погляд ,недолік це привязанність до особи проповідника все тут залежить від здатності проповідника опиратись на помазання Духа Святого і вести поповідь як хоче Бог тоді люди почують Слово Боже яке направлене саме до них . А не проповідувати заради проповідника .

= 9 =

ВИСНОК

Ми можемо написати тисячі рефератів та книжок про євангелізацію,можемо критикувати ,або захоплюватись та одне залишається незмінне : «Та ви приймете силу, як Дух Святий злине на вас, і Моїми ви свідками будете в Єрусалимі, і в усій Юдеї та в Самарії, та аж до останнього краю землі».(Дiї.1:8)

Отож ми можемо роздумувати в міру свого розуміння та обмеженості особистого розуміння Божої волі на наше життя ,на євангелізацію ,на наше служіння. Ми повинні зрозуміти одне ,щоб ми не робили в своєму житті завжди повинні задавати собі одне питання : « А де слава Божа в нашій праці або в нашому служінні ?» . І ще ми повинні пам'ятати для чого Він нас спас . Коли будемо мати відповіді на ці питання ось тоді ми повинні рухатись вперед в будь – якому служінні чи в євангелізації , чи в зціленні ,чи в звільнені. « . щоб були всі одно: як Ти, Отче, в Мені, а Я у Тобі, щоб одно були в Нас і вони, щоб увірував світ, що Мене Ти послав. А ту славу, що дав Ти Мені, Я їм передав, щоб єдине були, як єдине і Ми.»(Iван.17:21-22 )

=10=

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

1.Біблія . Україна переклад Огієнка 1962р.

2.Інститут Розвитку Християнского Лідерства. «Бачення». Підручник

« ЄВАНГЕЛІЗАЦІЯ».Київ 2005р.

3. Волфганг Вегерт . «Жити по новому концепту» видавництво СХВЄП України Київ .1992.-95с.

4.Кріс та Аніта Ояхіломе « Рапсодія реальності» Пер.з англ. «Світ любові»2010.

5.Джош Макдауел «Не просто тесля» м. Мінск 1999р. Пер. з. англ WORLD WIDE PRINTING 2000p.





Реферат на тему: Дорога до Бога. Приклад Христа (реферат)


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.