Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Рідкісні птахи сімейства Туканових

Зміст

1. Жовтобровий туканет (Сulacorhynchus huallagae)

2. Краснохвостий туканет (Aulacorhynchus haematopygus)

 

1. Жовтобровий туканет (Сulacorhynchus huallagae)

Надзвичайно рідкісним птахом сімейства Туканових є - туканет жовтобровий. Вперше виявили цю птицю у вологих лісах Анд в 1933 році. Перші описи належать американському вченому Каррікеру. Птах дивно обережний, тому, на сьогоднішній день знято всього кілька кадрів желтобрового туканета. Популяція цих птахів складає всього близько 2500 особин і мешкає виключно на території північної та східної частини Перу.

Велику частину часу птахи тримаються на верхівках підліска, на висоті 6 - 15 метрів. Живуть парами або невеликими групками з 4-х - 6-ти особин. Про розмноження і про репродуктивні властивості, а також про їх харчування, поки нічого невідомо.

Розмір дорослої особини становит 35 - 41 см завдовжки, як у самки, так і у самця і важать 250 грам. Характерний для туканів розмір дзьоба становит в середньому 10 см у самців і 8 см у самки. Жовтоброві туканети пофарбовані, переважно в зелений колір: голова зелена з жовтим відтінком; спинка і верх крил має бронзово-зелений відблиск; черевце світло-зелене, а брови яскраво-жовті (від чого і пішла назва птахів).

 

2. Краснохвостий туканет (Aulacorhynchus haematopygus)

Краснохвостий туканет - це ще один представник сімейства Туканових. Живуть ці птахи в субтропічних і тропічних лісах, які широко поширені на території Південної Америки, в Еквадорі, Венесуели і Колумбії. Краснохвості туканети заселяються на території, яка займає діапазон висоти від 400 до 2100 метрів над рівнем моря. Вага птиці складає близько 200 грам, а довжина тіла 40-50 см, 15 з яких припадає на хвіст. Між самцями і самками відмінностей особливих немає, але довжина дзьоба самців на два сантиметри довше, і становить 9 сантиметрів.

У колірній гаммі птиці переважає зелений відтінок, який зверху затемнений з бронзовим відтінком, а знизу світліше з блакитним відтінком.

Кінчик хвоста туканета пофарбований у коричнево-червоний колір, а надхвостна область - червона. Загострений на кінці дзьоб має забарвлення від коричнево-червоного до червоного кольору, де розташовується біла облямівка з чорними мітками біля основи. Молоді особини туканета мають забарвлення тьмяного відтінку.

Виділяють два підвиди цих птахів, між якими є відмінності в яскравості оперенням та розмірах. Живуть туканети невеликими групами, що можуть складатися з близько шести пар. Часто селяться краснохвості туканети у верхніх ярусах дерев лісу або в низькорослих заростях. У основний раціон їжі входять фрукти, які вони видобувають, спускаючись по стовбурі дерева вниз зигзагоподібними маневрами. Коли настає сезон розмноження, ці птахи можуть вживати в їжу комах.





Реферат на тему: Рідкісні птахи сімейства Туканових


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.