Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Олень плямистий (Cervus Nippon)

Олень плямистий - один з найбільших сімейства оленів. Довжина тіла самців може досягати 175-180 см, а самок - 165-175см. Колір червонувато-рудий влітку, взимку - темно-сірий. Шерсть влітку у всіх особин має білі плями, завдяки чому його називають «плямистим», а взимку плямистість виражається не яскраво. Роги у самців великі, з безліччю відростків, і набагато тонші, ніж у оленя благородного. Вага дорослого самця - 125-135 кг, самки набагато менші - 75-85 кг. На шиї у плямистого оленя чітко виражена велика грива, також він має білу пляму на заду - так зване «дзеркало», яке служить оленям як орієнтир, щоб не втрачати один одного з виду, при русі по лісах. Очі тварини вночі блищать червоним або помаранчевим відблиском.

Мешкають плямисті олені в Японії, Кореї, в Північно-Східній частині Китаю, на острові Тайвань і Південно-Східній частині Росії, зокрема на території Примор'я. Для проживання вибирає листяні ліси після пожеж, вирубки, молодняк з хорошим трав'яним покривом. У гірській місцевості зустрічається влітку на північних схилах, а взимку на південних. Харчується влітку - злаковими, складноцвітими, зонтичними і навіть бобовими рослинами. Взимку харчуються - жолудями, сухим листям, пагонами. Особливо люблять пагони дуба або липи, аралії або ільмів, верби, маньчжурського горіха, оксамиту, клена, ясена. Навіть іноді вживають пагони бузини і ліщини. Взимку, якщо сніговий покрив перевищує 20 см, потребують підгодівлі і захисту від хижаків.

На Далекому Сході плямисті олені часто виходять на морський берег, де лижуть морську сіль і їдять водорості. Стадо плямистих оленів населяє територію в кілька кілометрів квадратних. Кілька самок спаровуються з самцем лідером. Вагітність триває 30 тижнів, яка закінчується отеленням одного теляти. Харчується він материнським молоком - чотири або п'ять місяців і стає самостійним тільки після року.





Реферат на тему: Олень плямистий (Cervus Nippon)


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.