Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Найбільші представники птахів з сімейства пінгвінових

Зміст

1. Королівський пінгвін (Aptenodytes patagonicus)

2. Імператорський пінгвін (Aptenodytes forsteri)

 

1. Королівський пінгвін (Aptenodytes patagonicus)

Королівський пінгвін є другим за величиною пінгвіном, який поступається лише імператорському пінгвіну. Живуть ці пінгвіни на островах, які розкидані по всьому узбережжю Антарктиди. До таких островів відносяться Маккуорі, Кергелен, Фолклендські острови та багато інших. Невелику кількість королівських пінгвінів можна зустріти і на південних узбережжях Аргентини і Чилі. У цього пінгвіна голова має забарвлення чорного кольору, з боків якої є жовто-оранжеві плями, що сходяться до потилиці і мають форму ложки. Таким же кольором забарвлене і горло, яке ближче до верхньої частини має більш насичений колір, а нижче - блідий, майже білий. Черево королівського пінгвіна пофарбовано в білий колір. Плавці і спина мають окрас сірого кольору, а нижню і верхню частину тіла розділяє чорна смуга. Різниці забарвлення між самкою і самцем немає, але самці перевершують самок в розмірах. Середня вага дорослої птиці становить 12 кг, і при цьому довжина тіла становить близько 95 см.

Так як королівський пінгвін має схожість з імператорським пінгвіном, їх відрізнити можна по окрасу та розміром дзьоба. У королівського пінгвіна він трохи тонкий, нижня частина якого пофарбована в колірний діапазон від рожевого до жовто-оранжевого. Вчені вважають, що саме таке забарвлення сигналізує статеву зрілість цих птахів. Королівський пінгвін обзаводиться потомством раз на рік. Линька проходить в жовтні, після чого у них починаються шлюбні ігри. Самці починають сурмити і кланятися своїм обраницям, демонструвати своє оперення, розраховуючи на увагу самки. Після спарювання, самка відкладає кладку, яка складається і одного яйця. Це яйце має забарвлення біло-зеленого кольору, і відкладається в листопаді-грудні місяці. Ці птиці, на відміну від усіх представників роду птахів, що не в'ють гнізда. Вони висиджують яйце, утримуючи його на ногах, прикриваючи його при цьому складкою своєї шкіри. Процесом інкубації займається виключно самець. Самка в той час вирушає на пошуки їжі для себе і свого супутника, щоб відновити вагу. Після того, як пташеня з'явиться на світ, його батьки будуть піклуватися про нього і годувати до травня місяця. До цього періоду, пташеня стає досить великим і оперяється. Обидва батьки залишають його одного, щоб відправитися на пошуки їжі, і повертаються тільки тоді, коли потрібно годувати свого малюка. Пташенята стають самостійними, коли досягнуть віку 15-16 місяців. Статевої зрілості вони зможуть досягти тільки в 4-5 років.

Живуть ці дивовижні птахи великими і гучними колоніями, які можуть нараховувати близько 10 000 пар. Такі колонії розташовуються на величезних територіях рівнин, які покриті рідкісною рослинністю. Ієрархії в колоніях немає, але за місце, яке розташовується в центрі колонії, птиці конкурують.

У основний раціон їжі королівського пінгвіна входять головоногі молюски, кальмари і дрібна риба. У пошуках їжі, ці птахи можуть запливати на відстань, що дорівнює 500 кілометрів від берега. Під водою ці птахи можуть провести цілих 10 хвилин, і розвивати швидкість до 15 км/год. Основними ворогами королівських пінгвінів є косатки, морські леопарди і морські котики. Пташенята, які знаходяться на березі, є легкою здобиччю для гігантського буревісника і коричневого поморника.

 

2. Імператорський пінгвін (Aptenodytes forsteri)

Імператорський пінгвін є найбільшим представником з сімейства пінгвінових. Його висота складає близько одного метра, і важить ця птиця в середньому сорок кілограм. Не дивлячись на свій не типовий вид, саме до такого типу належить імператорський пінгвін.

Окраса тіла імператорського пінгвіна дуже контрастна: хвіст і спина птиці має сіро-блакитний відтінок, живіт - білосніжний, який плавно переходить в білий колір ближче до черевця. Не дивлячись на середовище існування антарктичних територій, ці птахи добре зуміли пристосуватися і зберегти тепло у своїх тілах. Невеликі розміри кінцівок і голови, які щільно укладені лусковидним пір'ям, дають можливість пінгвінові менше мерзнути на суворих вітрах або в крижаній воді. Пінгвіни краще об'єднуються в колонії, які розташовуються на прибережних арктичних льодах, і які мають форму скель або пагорбів. Щоб потомство могло покритись пір'ям до кінця літа, самка починають відкладати яйця ще суворою зимою, коли температура повітря досягає значення 60 ° С нижче нуля, і вітру зі швидкістю до 200 км/год. З огляду на те, що в навколишньому середовищі є екстремальні умови, представники імператорських пінгвінів не можуть присвятити багато часу для весільного ритуалу. Вибір партнерів відбувається у швидких темпах, після чого відбувається спарювання. Протягом 5-6 тижнів самка починає відкладати одне єдине яйце, яке має сніжно-білий колір. Це яйце, самець поміщає собі в лапи, а зверху його зігрівають товсті складки шкіри, які утворюють своєрідну сумку. Щоб зігрітися і зберегти тепло, ці птахи починають збиватися в зграї, які виходять дуже щільними, і можуть нараховувати в собі близько 5 птахів.

Насиджуванням яйця займається виключно самець. Самка в той час вирушає на пошуки їжі, що може зайняти близько 2-3 місяців. Після появи пташеня на світ, його годуванням займаються обидва батьки. Вони по черзі відправляються до води, де шукають рибу для нащадка. Годують вони своє пташеня напівперевареною рибою. Але щоб набрати вагу, яку самець втратив під час висиджування, він відправляється в море на довший час. Під час висиджування, він втратив близько 45 % маси свого тіла.

По поверненню, після кілька тижневої відсутності, самець починає допомагати самці у вигодовуванні немовляти. Після того, як пташеня досягне віку в кілька тижнів, він не вміщається в лапах батьків. Пташенята починають збиватися в зграї, які називаються яслами. Батьки в той час продовжують їх годувати, і роблять це все рідше і рідше. Зрештою, приходить час, і вони кидають молодняк, який починає линяти.

До такого часу настає коротке, але трохи тепліше літо, коли крижинки починають таїти, а молоді пташенята починають самостійне одиночне життя.

У раціон їжі імператорських пінгвінів входять ракоподібні, головоногі молюски та риба. Щоб знайти їжу, вони проводять під водою майже 9 хвилин, і можуть зануритися на глибину до 400 метрів. У такий час, вони можуть відпливати від берега на відстань, що дорівнює 1000 кілометрам.

У список основних ворогів цього птаха входять антарктичні поморники і гігантські буревісники. Ці два хижака можуть винищити близько 30 % молодого потомства. Дорослі пінгвіни, які плавають у воді, можуть піддаватися небезпеці з боку косаток або морських леопардів.





Реферат на тему: Найбільші представники птахів з сімейства пінгвінових


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.