Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Горностай (Mustela erminea)

У цій статті мова піде про тваринку з сімейства куницевих - Горностай. Цей звірок невеликий в розмірах, але вкрай агресивний і жорстокий. Ареал проживання Горностая в основному північні області Північної Америки та Євразії. Живе в основному в прибережних околицях лісів, боліт, в чагарниках і територіях, які прилягають до них. Більшу частину свого незвичайного життя, Горностай проводить на землі. Але добре може ужитися на деревах і він відмінний плавун. В якості лігва, вони можуть використовувати вивернуті коріння дерев, старі колоди, покинуті нори гризунів та інших дрібних тварин. Дорослий Горностай може мати довжину тіла від 175 мм до 330 мм. Але від цієї цифри, 35% належить його хвосту. Самці, на відміну від самок, виростають в два рази більші. Форма тіла дуже вигиниста і схожа на тіло Ласки, короткі ноги, загострена морда, і невеликі вуха. Як чорні намистинки очі здалеку видно на пухнастому тілі. У літній період, хутро Горностая має коричнево-шоколадну окрасу, в зимою - білосніжно білу. Але як в зимовий, так і в літній час, окраса хвоста не змінюється, він постійно чорний.

Починають злучатися Горностаї наприкінці весни, і цей період може протікати до початку літа. Проживають вони поодиноко, а спарювання носить більш безладний характер. Молоді нащадки народжуються в квітні - травні. Середній термін вагітності самки триває 280 днів. Самка може народити від 2 до 18 дитинчат, але в середньому вони народжують від 4 до 9 малюків. Самка народжує в затишній норі, яка змощена з старих і сухих рослин, пір'я птахів, хутра своєї здобичі і моху. Незважаючи на те, що немовлята сліпі і безпорадні, вони швидко ростуть і на 8 тижні, вони разом з матір'ю можуть вирушати на полювання. На самці лежить дуже важке випробування, так як вона виховує немовлят одна до тих пір, поки вони не виростуть і не стануть незалежними. Посеред дикої природи, Горностаї живуть всього - рік або два.

Дуже гнучке тіло дозволяє Горностаю рухатися моторно як на снігу, так і по тунелях своїх нір. Коли Горностай виходить на полювання, він ретельно розслідує кожну ущелину, кожну щілину.... дуже часто зупиняється, принюхуючись до повітря, стає на задні лапи, щоб дотягнуться до необхідного місця.

Тільки за одну ніч, цей звір може пройти шлях, який дорівнює 15 кілометрам. Самки воліють залишатися в тій місцевості, в якій народилися і виросли. Самці в свою чергу, не сидять на одному місці, і блукаючи, шукають нові місця і території, які ще не заселені конкурентами або веде боротьбу за неї. Самці мають великі території із за самок. Межі своєї території, звірок час від часу патрулює і позначає запахом. Такі території можуть бути від 10 до 20 га в розмірі.

Горностай володіє неймовірно гострим нюхом, слухом, зором і дотиком, які, в свою чергу, допомагають йому в добуванні їжі та полюванні.

Полює Горностай частіше вночі, і його здобиччю стають теплокровні звірі, які не перевищують розмірів кролика.

Коли настає період браку їжі, раціон харчування Горностая може змінитися. У список їжі можна внести і яйця птахів, рибу, комах, і жаб. Ті Горностаї, які знаходяться на сніжних територіях, харчуються дрібними гризунами, яких виловлюють під снігом.

Після того, як жертва обрана, звірятко підкрадається до неї на мінімальну відстань, роблячи блискавичний кидок, чіпляється в потилицю жертви зубами. Обвившись навколо жертви, звірок починає її душити і тримає її до тих пір, поки не буде ніякої реакції на життя. Коли одного укусу жертві не вистачає, і вона ще жива, він робить ще кілька укусів, щоб добити її.

Але будучи мисливцем, Горностаї мають також і ворогів, які можуть легко завдати шкоди і їм самим. До списку таких ворогів можна віднести рудих лисиць, борсуків, куниць і хижих птахів.





Реферат на тему: Горностай (Mustela erminea)


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.