Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Дивовижна тварина - Єхидна Австралійська

Австралійська єхидна відноситься до сімейства єхидн. Це дивовижна тварина, одна у своєму виді. Вчені досі не можуть з'ясувати, хто ж був предком цієї істоти.

Живуть вони, по всій Австралії, острові Тасманійський і Новій Гвінеї. Австралійська єхидна сама по собі не велика тваринка розмірами до 45 см. і вагою в 5 кг. Так само як і у їжака, у неї є грубий волос по всьому тілу, а на верхній частині голки, різної довжини, чорні з жовтими кінчиками. Вуха дуже маленькі, потрібно придивлятися, що б їх побачити, хвіст теж майже не видно. Морда у неї витягнута як «дзьоб», до 8 см. і грає важливу роль в її житті. Оскільки зір у єхидни слабкий, то вона може чути низькі електричні коливання дрібних комах - такого не може робити ні один звір за винятком качкодзьоба. Ротик у неї дуже маленький без зубів, але є довгий язик приблизно 25см. при його допомозі і з допомогою кігтів розташованих на передніх лапах, вона здобуває собі мурашки і термітів з важкодоступних місць. На задніх лапках є невеликі кігті, ними вона очищає свою шерсть від забруднень. Тіло єхидни, покрите м'язами, що при будь-якій небезпеці допомагає їй згорнутися в клубок, і тим самим уберегти собі життя.

Австралійська єхидна - денний звірок, але висока температура змушує її бути більш активною вночі. При дуже спекотних або холодних температурах вона відчуває себе не комфортно і загальмовується в русі. Вона добре як ходить, так і плаває, що допомагає їй рухатися на довгі відстані. У неї немає постійного місця, де вона відпочиває, так що будь-яке дерево або кущ можуть стати для неї тимчасовим будинком. Єхидни не ділять територію, і навіть якщо вони пересікаються, то просто ігнорують один одного. Найбільшими ворогами, є - лисиці, дикі кішки, вовки...

Австралійські єхидни, дуже потайливі, до недавніх пір було дуже мало інформації про те, як вони розмножуються. Шлюбний період у них починається в травні і триває до вересня місяця. Вони сходяться в невеликі групи, де одна самочка і 5 - 7 самців. Вони випускають ароматні запахи, які приваблюють один одного. У них дуже цікавий процес залицяння. Після того як утворилася група, вони живуть разом, їдять протягом чотирьох тижнів. Коли самка готова до спаровування, вона лягають на спину, і самці починають ходити навколо неї, лапками риють не великий рів, і при цьому виштовхуючи один одного. Триває це до тих пір, поки, не залишиться один самець, який тепер зможе стати її обранцем і зробити потомство.

Перед тим як відкласти яйце самка будує невелику нірку під кинутим термітником або під купою сміття, головне, що б було сухо і тепло. Вагітність триває від 3 до 4 тижнів, як правило, в кладці всього одне маленьке яйце приблизно в 1,5 гр. Після цього вона, поміщає яйце в сумку, яка формується у неї на животі (явище поки не розкрито, є тільки пару здогадок, як вона це робить). По закінченню десяти днів, з'являється малюк. Живе він в сумці матері до 1,5 - 2 місяців. Харчується він молоком, яке виділяється з тіла матері в області цієї сумочки з дитинчам. Коли малюк підріс, мати може його залишати в норі і приходить його погодувати раз на тиждень, це триває близько п'яти місяців. Після цього малюк стає самостійним, і може жити сам, не залежачи від матері. Тривалість життя складає 16 років, при статевій зрілості в 2 роки. За спостереженнями було встановлено, що самки можуть розмножуватися тільки один раз в 5 - 7 років. Цей вид не можна назвати вимираючим, так як вони добре почуваються в неволі, але досить рідко розмножується. В Австралії була випущена ювілейна монета, на якій було зображення єхидни.





Реферат на тему: Дивовижна тварина - Єхидна Австралійська


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.