Архів якісних рефератів

Знайти реферат за назвою:         Розширений пошук

Меню сайту

Головна сторінка » Біологія

Цівета Африканська (Civettictis civetta)

Африканська цівета - це тварини, які невеликі в розмірах, і відносяться до сімейства віверових. Своєю зовнішністю вони нагадують кішку або куницю. Мешкають ці хижаки в савані або лісі Центральної і Південної Африки. Віддають перевагу місцям, де росте висока трава і кругом високі зарості чагарників. Тут вони без проблем можуть сховатися від присутньої загрози. У посушливих місцях зустріти цього звіра велика рідкість. Він, як правило, селитися в тих місцях, де є постійна вода.

Африканська цівета має дуже багато особливостей, які дають їй можливість відокремити її від інших мешканців савани. Витягнуте тіло тримається на коротких ногах, мордочка трохи загострена і має майже як у єнота чорну маску. По всьому проміжку спини, від голови і до частини хвоста, знаходиться грива. Саме ця грива, при появі якоїсь небезпеки стає диба.

Африканська цівета має досить незвичайне забарвлення тіла. Так, як її довжина складає всього лише 65 см, то задня частина, має забарвлення, як у плямистої гієни або гепарда. На жовто-сірому тлі розкидані чорні плями. Інша половина тіла, а точніше передня, має забарвлення, яке схоже на єнота або частково віверового кота. Всі чотири лапи озброєні кігтями. Колір лап і деяка частина хвоста темно-сірого або чорного кольору. У цієї тварини є 40 міцних і потужних зубів, які з легкістю дроблять і подрібнюють свою здобич. Африканська цівета веде виключно нічний спосіб життя. Найбільшу активність вона проявляє під час сутінків і світанку. У денний час, цей звір ховається в густій траві. Постійне місце має тільки самка з немовлятами. Самці проводять час більш на самоті і на певній території. Свої володіння ці тварини позначають своїми фекаліями або виділеннями, що виробляються особливими залозами, які розміщуються в промежині.

Розмножуються африканські цівети в різний час і в різних місцях свого ареалу проживання. З березня місяця і по жовтень це триває в Танзанії або Кенії, з серпня місяця і до січня - на півдні Африки. Самка приносить потомство два-три рази на рік. Середня кількість дитинчат - 2-4. Місце для лігва самка вибирає ретельно. В якості лігва вона може вибрати старі нори інших тварин або місце в корінні дерев. Маленькі цівети народжуються дуже розвиненими. На відміну від інших м'ясоїдних звірів, вони народжуються покритими шерстю, і вже здатні повзати. Через п'ять днів після народження, вже можуть вставати на ноги. Через 2-3 тижні, вони починають вилизати з лігва, і у віці 2 місяці, вони стають самостійними і можуть самі добувати їжу.

Цей вид тварин відноситься до типу всеїдних, який може вживати в їжу падаль, гризунів, дикорослі плоди, комахи, яйця птахів і рептилій. На відміну від інших всеїдних тварин, наприклад від ведмедя, африканська цівета вживає рослини, що відносяться до отруйних. Вони їх їдять, так як в їх складі є стрихнін. Але кращою їжею для них є падаль, яка вже розкладається і кишить бактеріями і черв'яками. Не використовуючи своїх лап, вони ловлять свою здобич виключно зубами.





Реферат на тему: Цівета Африканська (Civettictis civetta)


Схожі реферати



5ka.at.ua © 2010 - 2016. Всі права застережені. При використанні матеріалів активне посилання на сайт обов'язкове.    
.